Ik wil lid van de EBG worden. Hoe kan ik dat worden?

Ieder christen is welkom om lid van onze kerk te worden. Maar wij vinden het ook prettig als u als gast onze gemeente bezoekt, mocht u al bij een ander kerkgenootschap ingeschreven staan. 
De meeste van onze leden zijn door hun Doop als kind of volwassenen lid van de EBG geworden. De kinderdoop hebben zij door het openbare geloofsbelijdenis bevestigd.
Bent u al gedoopt en lid (geweest) in een andere kerk dan kunt u, als u dat wilt, naar de EBG overstappen. Wij erkennen de doop en het belijdenis / vormsel van een andere kerkgenootschap als volwaardig en geldig.
De EBG kent zelfs een dubbele lidmaatschap, waarbij u lid van de EBG kunt worden en tegelijkertijd lid in een andere kerk blijft. Informeer naar de mogelijkheden, met name of uw huidige kerk een dubbellidmaatschap ziet zitten.
Wij vragen u in iedere geval om ons eerst goed te leren kennen en als gast mee te doen in onze gemeente, voordat u zich als lid aanmeldt. Wilt u lid worden, dan neem contact op met de contactpersonen in de deelgemeenten of de predikant. (zie onder contact.)

Terug naar overzicht FAQ