Kan iedereen naar jullie kerkdiensten komen?

Onze kerkdiensten en de meeste van de activiteiten zijn openbaar en voor een ieder toegankelijk. Lees meerWaarvoor staan de letters EBG?

De Letters staan voor Evangelische Broedergemeente Lees meerHeeft de EBG iets met de Hernhutters in Zeist te maken?

"Hernhutters" is een andere naam voor onze kerk. In Zeist bestaat een van de gemeenten van onze kerk.

Lees meerKan ik bij u Dagteksten kopen?

Na onze kerkdiensten kunt u bij ons ook de Dagteksten van de EBG kopen.

Lees meerWaar kan ik een Adventster kopen?

U kunt een Adventster op Internet kopen: www.hernhuttersterren.nl.Ik wil mijn kind laten dopen. Wat moet ik doen?

Kijk daarvoor naar de folder "Doop" in Downloads en neem dan contact op met de contactperson in uw deelgemeente of met de predikant.

Lees meer over de doopIk wil belijdenis afleggen. Wat moet ik doen?

Kijk eerst naar de folder "Belijdenis" in Downloads of op de site van de Catechese. Neem dan contact op met de contactpersoon /  mentor in uw deelgemeente of met de predikant voor meer informatie en inschrijving.Ik ben sinds Suriname EBGer. Ben ik ook in Nederland lid van de EBG

U bent EBG lid, zolang u zich niet uitschrijft en in een van de gemeenten aan uw verplichtingen voldoet. Maar... Lees meerWat verwachten jullie van een lid van jullie gemeente?

Wij verwachten dat u laat merken dat u in Jezus Christus geloofd en actief betrokken bent bij onze gemeente Lees meerWat kan een lid van jullie verwachten?

U mag van de gemeente verwachten, dat wij mogelijkheden bieden om God en Jezus Christus te leren kennen en gemeenschap met anderen te leven en ondersteuning te ontvangen.

Lees meerIk wil lid van de EBG worden. Hoe kan ik dat worden?

U bent welkom om lid te worden in onze kerk. Wij vragen u wel om eerst goed kennis te maken met onze gemeente. Lees meerWat is kerkelijke bijdrage?

Zo noemen wij de maandelijkse contributie van onze leden. Lees meerWaarom moet ik kerkelijke bijdrage betalen?

De bijdrage van de leden is onmisbaar, om de EBG Noord-Holland financieel gezond en onafhankelijk te maken.Lees meerHoe hoog is deze kerkelijke bijdrage?

De bijdrage is inkomensafhankelijk, juist omdat we rekening willen houden met onze kerkleden die een minimum inkomen (AOW of uitkering) hebben. Wij hopen daarbij dat de sterkste schouders bereid zijn om de zwaarste lasten te dragen. Lees meerHoe kan ik de kerkelijke bijdrage betalen?

Uw kerkelijke bijdrage kunt u betalen door een periodieke overschrijving bij uw bank te regelen.Lees meerWaarom zijn er extra bijdragen voor bijzondere diensten en hoe hoog zijn die?

Voor enkele diensten vragen wij een vergoeding van leden en vrienden die geen kerkelijke bijdrage betalen. Deze vergoeding is ook om de onkosten van de voorganger (predikant of pastorale medewerker) te betalen. Lees meerHoe kan ik de extra bijdrage betalen?

Tijdens de voorbereiding van de bijzondere dienst maakt de voorganger of de contactpersoon met u afspraken over de betaling van de extra bijdrage. Lees meerWat is het nummer van de bankrekening van de EBG Noord-Holland?

Elke deelgemeente heeft een eigen bankrekening. De namen van de penningmeesters en de nummers van de bankrekeningen vind u hier:Lees meerKan ik de bijdragen of de betaling van uw belasting aftrekken?

De EBG Noord-Holland is onderdeel van de Evangelische Broedergemeente Nederland. Dit kerkgenootschap is bij de belastingdienst bekend als ANBI.Lees meerKan ik ook een overeenkomst voor 'periodieke giften in geld' afsluiten?

Dit is mogelijk. Een formulier vind u onder meer onder Downloads op deze site.
Lees meer